Je eigen affiliate website bouwen

Heb je genoeg tijd, energie en vooral heel veel geduld? Ben je iemand die het leuk vind om alles lekker zelf uit te vogelen en door trial and error te leren? Dan is het zelf bouwen van je affiliate website een uitstekend idee.

Je leert alles over affiliate marketing terwijl je stap voor stap een kanjer van een affiliate website of blog opzet. 

Zelf je affiliate website van de grond af opbouwen.

Je zult kennis moeten opdoen!

Verdienen met afffiliate marketing is in de basis een fluitje van een cent. Maar die basis moet je wel eerst leggen. Je kunt daarvoor het internet afstruinen of het  affiliate marketing via deze logisch gestructureerde methoden leren.

Praktische regelzaken

Voordat je kunt beginnen met bouwen, zul je eerst een aantal zaken geregeld moeten hebben. Hieronder vind je een overzicht met wat er minimaal nodig is om een affiliate website te kunnen bouwen.

DOMEINNAAM

Die heb je waarschijnlijk al gereserveerd of je hebt een leuke naam in gedachten

Bij voorkeur een domeinnaam die aansluit op de niche (onderwerp) waar je jouw affiliate marketing op gaat richten. Kosten voor een .nl domeinnaam liggen rond de €10,-. Registreer de domeinnaam bij het bedrijf waar je ook de webhosting af gaat nemen.

Kosten: max €10, | Aanbevolen registrar: Vimexx

WEBHOSTING

Neem bij voorkeur hosting af bij dezelfde partij al waar je jouw domeinnaam registreert.

Je website moet snel, stabiel en veilig zijn. Dat is tegenwoordig geen probleem. Elke degelijke aanbieder van webhosting heeft doorgaans  goede servers. Het verschil zit hem in de beschiikbare ruimte en de service.  

Kosten: max €100,  per jaar| Aanbevolen: Vimexx

WORDPRESS

Met de WordPress software bouw je zonder technische kennis jouw website of blog

WordPress is een Content Management Systeem. Een manier waarop je zonder technische kennis toch in staat bent een degelijke en professionele website te bouwen. Het CMS is daarnaast perfect voor het bouwen van affiliate websites.

Kosten: gratis!  per jaar| Aanbevolen: WordPress.org (let op: kies NIET voor WordPress.com, lees hier waarom)

WOOCOMMERCE

Een WP plugin voor het opzetten van een complete webwinkel. 

Woocommerce is een plugin waarmee je een webshop integreert in je WordPress website. Deze heb je niet nodig wanneer je alleen gebruik wilt maken van tekstlinks.

Kosten: gratis! | Download hier

WP ALL IMPORT

Een plugin voor WordPress waarmee je affiliate producten kunt importeren

Wil je een affiliate blog opzetten, waar je vooral tekstlinks gebruikt, dan is WP All Import niet noidg. Wil je echter een website met veel affiliate producten bouwen, dan is deze WordPress plugin onmisbaar.

Kosten: $249,  eenmalig| Website: www.wpallimport.com

THEME

Het theme bepaalt het design, maar ook de flexibiliteit van je website.

De lay-out van je website wordt bepaald door een theme. Die zijn gratis te verkrijgen, maar ik raad je aan daar geen gebruik van te maken. Betaalde theme’s bieden veel meer opties en flexibiliteit.

Kosten: $89,- / $59,- | Aanbevolen: DIVI of Enfolt